La ciencia de la compasión (Redes Cap. 60 del 2010)

Según el biólogo y monje budista Matthieu Ricard, la felicidad no es una sucesión interminable de placeres que terminan por agotamiento, sino una forma de ser. Y si es así, ¿no deberían nuestros hijos aprender en el colegio a ser felices? ¿No es acaso lo que desea cualquier madre o padre de hoy en día? Para permitir aflorar la compasión y la naturaleza buena que todo ser humano lleva dentro, la ciencia está descubriendo los beneficios de la meditación. Aprender a meditar puede ayudarnos a convivir con una mente más clara y más hábil a la hora de lidiar con las emociones negativas y fomentar las emociones positivas.


Segons Mathiuew Ricard (de nacionalitat francesa, biòleg, doctor en bioquímica i convertit a monge budista), si l'humanitat fora més compasiva i altruista, es podria gestionar tot el món i no hi hauria pobresa.

"La informació és una eina, la ment és un eina, així doncs, es pot utilitzar tant constructivament, destructivament o es pot desaprofitar. Per exemple un martell es pot utilitzar per a construir una casa, per destruir-la, o simplement no utilitzar." Amb açò vol dir, que una eina per ella mateixa, sense cap intenció, valor o actitud, no és absolutament res.


Es a dir, igual de important és destilar informació en els nostres xiquets i xiquetes, com treballar la part emocional, per a que aprenguen a com gestionar tots els conexements adquirits. 






Fuentes:


0 comentarios:

Publicar un comentario